Buitenkeuken in de tuin, dit moet je weten voor de installatie

Buitenkeuken in de tuin, dit moet je weten voor de installatie

Door Redactie / 23-06-2023

Een buitenkeuken in de tuin is een fantastische toevoeging aan je huis. Het is een geweldige manier om te genieten van het mooie weer en om samen met vrienden en familie heerlijk te koken en te eten in de buitenlucht. Maar voordat je begint met de installatie van een buitenkeuken, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Locatie

De eerste stap bij het installeren van een buitenkeuken is het kiezen van de juiste locatie. Je wilt een plek kiezen waar de keuken niet in de weg staat en waar je voldoende ruimte hebt om te koken en te bewegen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de windrichting en de zonnestand. Zorg ervoor dat je de keuken niet op een plek plaatst waar de wind de vlammen kan aanwakkeren en dat je voldoende schaduw hebt tijdens het koken.

Materialen

Een buitenkeuken moet bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor duurzame en weerbestendige materialen. Roestvrij staal is bijvoorbeeld een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van schoonmaken. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor een goede afvoer van water om roestvorming te voorkomen. Waterslangen spelen hierbij een cruciale rol. Deze slangen zorgen voor een efficiënte en betrouwbare afvoer van water van de buitenkeuken. Ze zijn speciaal ontworpen om bestand te zijn tegen de invloeden van water, zoals vocht, regen en temperatuurveranderingen. Door hoogwaardige waterslangen te gebruiken, zoals die verkrijgbaar bij een technische groothandel, zoals Teruplast, kun je ervoor zorgen dat je buitenkeuken altijd goed functioneert en beschermd is tegen de elementen

Gas of houtskool

Een belangrijke beslissing bij het installeren van een buitenkeuken is de keuze tussen gas of houtskool. Beide hebben voor- en nadelen. Gas is gemakkelijker te gebruiken en op te starten en zorgt voor een constante temperatuur tijdens het koken. Houtskool daarentegen zorgt voor een heerlijke rokerige smaak en kan een geweldige toevoeging zijn aan je barbecuegerechten.

Opslag

Een buitenkeuken heeft ook opslagruimte nodig voor al je kookgerei, borden en bestek. Het is belangrijk om een goede plek te hebben om alles op te bergen en om te voorkomen dat je spullen nat worden als het regent. Zorg voor voldoende kastruimte en eventueel een koelkast om je eten en drinken koel te houden.

Verlichting

Als je van plan bent om 's avonds te koken en te eten in je buitenkeuken, is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Zorg voor voldoende licht bij de kookplaat en de werkruimte. Daarnaast kun je sfeerverlichting toevoegen om de ambiance te verbeteren.