De juiste werkkleding in de zorg

De juiste werkkleding in de zorg

Door Redactie

In de zorg is goede werkkleding van essentieel belang voor zowel individuele medewerkers als bedrijven. Het kiezen en onderhouden van werkkleding is dan ook een belangrijk aspect van hygiëne en veiligheid op de werkvloer. Het regelmatig wassen en desinfecteren van werkkleding is daarbij cruciaal. Maar waar moet je allemaal op letten bij het onderhoud en de keuze van werkkleding? In deze blog geven we je handige tips en adviezen voor het kiezen en onderhouden van werkkleding in de zorg. Lees snel verder en zorg voor veiligheid en hygiëne met de juiste werkkleding in de zorg!

Onderhoud van werkkleding in de zorg

Het is belangrijk om de werkkleding in de zorg regelmatig te wassen en te desinfecteren. Hierbij moet je rekening houden met de volgende tips:

  • Volg de wasinstructies: Kijk altijd naar de wasinstructies op het label van de kleding. Sommige kledingstukken moeten op een speciale manier gewassen worden.
  • Gebruik de juiste wasmiddelen: Gebruik wasmiddelen die geschikt zijn voor de zorg, zoals wasmiddelen die speciaal zijn ontworpen om bacteriën en virussen te doden.
  • Was de kleding op de juiste temperatuur: Om de kleding goed te desinfecteren, is het belangrijk om de kleding op de juiste temperatuur te wassen. Dit kan per kledingstuk verschillen.
  • Bewaar de kleding op een schone en droge plaats: Om te voorkomen dat de kleding opnieuw besmet raakt, is het belangrijk om de kleding op een schone en droge plaats te bewaren.

Waarom goede werkkleding van belang is voor individuen én bedrijven in de zorg

De tips die we hebben gegeven voor het onderhouden van werkkleding in de zorg zijn niet alleen relevant voor individuele medewerkers, maar ook voor bedrijven die kleding in bulk kopen. Voor bedrijven is het bijvoorbeeld van belang om te kijken naar de veiligheidsvoorschriften en normen voor werkkleding om ervoor te zorgen dat hun medewerkers veilig en gezond blijven.

Bij het bestellen van werkkleding kunnen bedrijven ook online werkkleding laten bedrukken. Op die manier lopen alle zorgmedewerkers binnen het bedrijf met dezelfde herkenbare kleding. Dit zorgt voor eenheid binnen het team, maar ook voor herkenbaarheid en vertrouwen bij cliënten. En dit laatste is in de zorg erg belangrijk.

Zorg voor veiligheid en hygiëne met de juiste werkkleding in de zorg

Werkkleding is een belangrijk onderdeel van de zorg. Het zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor veiligheid en hygiëne. Bij het kiezen van werkkleding moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals pasvorm, veiligheidsvoorschriften, materiaal en kleur. Je kan goedkope werkkleding bestellen, maar ook duurdere versies. 

Oriënteer online naar de vele mogelijkheden. Kijk bij verschillende aanbieders, zoals bijvoorbeeld Proforto.nl bedrijfskleding, om een weloverwogen keuze te maken. De werkkleding in de zorg is bedoeld om veel uren gedragen te worden, dus overweeg verschillende merken en materialen.