Kleine bomen voor het zelf vormen van je tuin

Kleine bomen voor het zelf vormen van je tuin

Door Redactie

Steeds meer mensen komen tot het besef dat het hebben van een mooi tuin bevorderlijk kan zijn voor hun mentale gezondheid. Daarbij is het met name bevredigend wanneer je zelf je tuin besluit te vormen. Hiermee heb je immers de volledige controle over de inrichting van je tuin. Hoewel je uit allerlei soorten planten en bomen kunt kiezen, zijn kleine bomen perfect voor het zelf vormen van je tuin. In deze blog leer je meer over dit onderwerp.

Je boom naar eigen wens groeien

In de eerste plaats kun je een kleine boom naar eigen wens laten groeien. Je hebt hierbij de volledige controle over de groei van je boom. Zo kun je ervoor kiezen om hem snel te laten groeien door middel van bemesting en veel water toe te dienen, of je kunt ervoor kiezen om hem minder snel te laten groeien door wat minder water en bemesting toe te dienen. Op die manier kun je helemaal zelf bepalen hoe groot je boom uiteindelijk wordt.

Algemeen onderhoud bij kleine bomen

Ten tweede is het zaak om goed het algemene onderhoud uit te voeren. Dit houdt in dat je regelmatig water geeft aan je boom en ervoor zorgt dat de grond goed bemest is. Op die manier kun je ervoor zorgen dat je boom gezond blijft en optimaal kan groeien. Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond rondom je boom voldoende ruimte heeft. Dit zorgt ervoor dat het water kan ontsnappen en voorkomt dat de wortels van je boom verrotten.

Snoeimogelijkheden

Tot slot dien je zeker niet de snoeimogelijkheden over het hoofd te zien. Wanneer je een kleine boom snoeit, heb je namelijk de mogelijkheid om de boom te vormen naar jouw wensen. Zo kun je ervoor kiezen om hem in een bepaalde vorm te snoeien, zodat hij bijvoorbeeld een mooie bolvorm aanneemt. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om de boom regelmatig te snoeien, zodat hij minder snel groeit en makkelijker onderhouden kan worden. Het is dus zeker de moeite waard om hiernaar te kijken wanneer je een kleine boom in je tuin wilt hebben.

Al met al zijn er meer dan genoeg redenen om voor een kleine boom te kiezen wanneer je zelf je tuin wilt vormen. Het is onze hoop dat je nu weet of een boom als deze de juiste keuze voor je is.